Proceduri medicale

icon_1 Cunoastem ultimele tehnici si tehnologii in domeniu [...]
icon_2Punem accent pe relatia doctor-pacient si confidentialitate [...]
icon_3Va oferim servicii de calitate la preturi accesibile [...]

Proceduri Medicale | Estetica sanilor

Marirea sanilor prin implante mamare cu silicon

Marirea sanilor este o procedura chirurgicala prin care se modifica forma si marimea sanilor prin introducerea unor implante speciale facute dintr-un invelis rezistent la presiune, si umplute cu un gel siliconic coeziv.

TIPURI DE IMPLANTE CU SILICON

Implantele cu silicon coeziv sunt fabricate de mai multe firme, diferentele constau in dimensiuni, tipul invelisului, sau tipului de silicon.

Dupa forma lor implantele sunt de doua feluri rotunde si anatomice si cel mai des folosite implante de sani sunt cele rotunde.

In cazurile de hipotrofie a glandei mamare se pot folosi implante bicamerale cere se pot mari treptat in timp pina se ajunge la dimensiunea dorita.

INDICATII:

Femeile aleg aceasta modalitate din mai multe motive:

Sa-si imbunatateasca aspectul fizic al corpului, sa corecteze modificarea sanilor dupa nasteri ( lasarea sanilor, lipsa de consistenta prin pierderea din volumul glandei dupa alaptarea indelungata) corectia asimetriei sanilor care poate aparea dupa puberatate, sau necesitatea reconstructiei sanilor dupa operatiile de rezectie a sanilor pentru cancerele de sani.

Odata ce se decide augumentarea mamara cu implante siliconice, urmatoarea decizie va fi alegerea marimei si formei implantelor de silicon, ca si a firmei producatoare.

Unele femei doresc doar o usoara modificare a sanilor, altele doresc o modificare semnificativa a conturului sanilor.

In alegerea marimii implantelor se tine cont de forma toarcacelui, inaltimea, greutatea si forma initiala a sanilor.

INDICATII PREOPERATORII

Inaintea operatiei pacienta trebuie sa fie sanatoasa, sa nu prezinte leziuni infectioase pe piele, sa nu aiba herpes, sa opreasca fumatul si sa nu ia medicamente anticoagulante, droguri, anticonceptionale cu 2 saptamini inainte si dupa operatie, sa nu fie in timpul ciclului menstrual sau cu 1-2 zile inainte de ciclu. OPERATIA:

Operatia este efectuata sub anestezie generala.

Incizia uzuala este sub sani in santul submamar, sau periareolar( in jurul areolei mamare.

Prin incizie se diseca tesutul glandular de muschiul pectoral si se creaza un buzunar sub glanda prin care se indroduce implantul mamar sau in unele cazuri se poate face un buzunar mai adanc sub muschiul pectoral si se introduce implantul sub muschi.

Alegerea locului unde se introduce implantul este in functie de constitutia pacientei, latimea toracelui si de marimea glandei mamare.

INDICATII POSTOPERATORII PENTRU IMPLANTELE MAMARE:

Imediat postoperator, dupa introducerea implantelor cu silicon, pot fi dureri destul de intense care se pot trata cu antialgice si antiinflamatorii circa 2-3 zile, si se vor aplica creme antiinflamatorii pe sani. Firele se scot la 15 zile, sau se pot pun fire lent rezorbabile.