Proceduri medicale

icon_1 Cunoastem ultimele tehnici si tehnologii in domeniu [...]
icon_2Punem accent pe relatia doctor-pacient si confidentialitate [...]
icon_3Va oferim servicii de calitate la preturi accesibile [...]

Proceduri Medicale | Estetica corporala

Lipoabsorbtia-modelarea /conturul corpului

Cu toate ca media a lasat impresia ca lipoabsorbtia este un procedeu usor, ea este o operatie chirurgicala serioasa cu multiple complicatii ce trebuie stiute, cu pregatire preoperatorie serioasa si recomandari postoperatorii ce trebuie urmate pina la vindecarea si recuperarea totala.

Cind dieta si exercitiile fizice numai sunt utile in modelarea corpului LIPOABSORBTIA ramane procedeul recomandat in batalia cu grasimea depusa in locurile greu de modelat altfel.

Liposuctia ramine procedeul cel mai efficient pentru idepartarea zonelor de grasime localizata pe solduri, coapse abdomen, glezne etc.

Printr-o mica incizie se introduce o canula prin care se extrage grasimea dupa ce a fost injectata inainte cu o solutie anestezica si hemostatica, aceasta este tehnica cea mai folosita, tehnica umeda, iar aparatul este un aspirator medical cu mare putere de absorbtie. Prin aceasta tehnica recuperarea este mai rapida, traumatizarea tesutului subcutanat est mai mica, sangerarea este mai mica .Corectia este mai precisa cu control mai bun al zonelor aspirate cu mai putine neregularitati.

Recuperarea se face destul d e repede majoritatea pacientilor reluindu-si lucrul dupa 3-6 zile dupa operatie.

Dupa operatie, dieta, exercitiile fizice, gimnastica sunt obligatori pentru mentinerea rezultatelor.

In cazul cand acestea nu sunt respectate, procesul de acumulare a grasimii se va continua , grasimea insa nu se va depune in zonele operate ci in zonele neoperate sau intraabdominal, sortul interior abdominal va creste si va mari abdomenul dinspre interior.

ABDOMINOPLASTIA-INTARIREA MUSCHILOR ABDOMINALI

Multa lume isi doreste un abdomen plat, drept. Pentru aceasta exercitiile fizice sunt foarte indicate dar uneori nu sunt suficiente pentru a intari musculatura abdominala.

La femei, in particular, mai ales la care au citeva nasteri in antecedente, scaderea in greutate, scaderea tonicitatii pielii abdomenului si scaderea tonusului muschilor abdominali nu se pot corecta numai prin exercitii fizice.

Pentru aceste cazuri solutia este abdominoplastia, ce consta in scoaterea pielii in exces, scoaterea grasimii si intarirea musculaturii peretelui abdominal, cu rezultat bun de disparitie a abdomenului proeminent.

Cele mai bune candidate sunt femeile in forma fizica buna cu exces de piele, grasime abundenta, la care curele de slabire nu au dat rezultate, si nici exercitiile fizice nu au adus ameliorarea aspectului estetic.

In cazurile in care pielea si grasimea in exces se situeaza numai in partea inferioara a ombilicului, nu este necesara decit o abdominoplastie inferioara, sau partiala.

Aceasta procedura necesita cicatrici mai mici si o recuperare mai rapida.

Daca excesul de grasime si piele se situeaza si in partea superioara a ombilicului, atunci abdominoplastia totala este solutia de ales.

Aceasta procedura complexa , scoate grasimea prin lipoaspiratie, intareste musculatura prin refacerea liniei albe a musculaturii abdominale si repozitionarea ombilicului.

Inconvenientul acestor metode sunt cicatricile destul de mari, dar prin tehnici speciale acestea sunt cit mai fine si se situeaza de obicei sub linia bikinilor, ascunzandu-se astfel cicatricile.

Noi preferam aneseziile generale in ambele tipuri de abdominoplastii, si spitalizare de cel putin o zi, timpul necesar operatiei este de al 1-4 ore in functie de tipul abdominoplastiei.

Recuperarea tine de de tipul operatiei, de complexitatea ei si de fiecare pacient in parte.

In primele zile dupa operatie o senzatie de tensiune, edem si jena se vor simti la nivelul abdomenului, dar activitatile se vor relua treptat, dupa citeva zile, aceastea vor ajuta la o recuperare rapida fara complicatii.

Este necesara purtarea unei centuri abdominale timp de 6-8 saptamani.

Firele se scot la 12 zile si se va purta un support elastic timp de 5-6 saptamani.

In primele luni dupa operatie o amorteala la nivelul abdomenului poate persista.

Activitatea se poate relua dupa 2-4 saptamani dar, aceasta este in functie de fiecare pacient in parte, unele paciente necesita o perioada mai lunga de recuperare, 4-5 sapt.

Rezultatele acestei operatii sunt foarte bune, insa acesta o imbunatatire a starii abdomenului, nu este fara efecte adverse si nici nu trebuie sa credeti in miracole sau perfectiune. Deasemeni pentru un rezultat de durata ar fi bine sa urmati un regim special si sa va schimbati stilul de viata, sa nu uitati de exercitii, mers pe jos, si o dieta adecvata.